Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Yoshimura Kenichi: A japánok és a kard

Ár:
3.200 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerző: Yoshimura Kenichi 
Megjelenés: 2006
Terjedelem: 144 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
ISBN: 963299086
Fordította: Mihályi Patrícia és Bereczki Péter
 

Különleges ​mű. Ellentétben sok más, Ázsiáról szóló kulturális témájú könyvvel, ez az írás eredetileg nem japánul és nem is angolul, hanem francia nyelven született.

A szerző, Yoshimura Kenichi (kendo kyoshi 8.dan) aki hosszú évekig volt a francia kendó válogatott technikai igazgatója, a japán kultúra számos aspektusát tartja megközelíthetőbbnek a kard és annak történetén keresztül.

Kifejezetten európai olvasóknak, franciául írta meg könyvét, rengeteg olyan képi illusztrációval gazdagítva az anyagot, amelyek korábban nem voltak elérhetők.

A könyv kimagasló erénye, hogy egyszerre fest történelmi és kultúrtörténeti tablót, miközben rendkívül összetetten mutatja be a japán kard fejlődését, annak technológiai hátterével együtt. Mindeközben sosem válik unalmasan részletezővé, vagy feleslegesen szakmaivá.

Finom utalásai és szórakoztató történetei révén pedig azoknak is intellektuális csemege, akiktől maga a kard témája esetleg távol áll.

Aktuális olvasmány, hisz a könyv tulajdonképpen az alkalmazkodás történetét tárja elénk. Azt bontja ki színes történelmi tablók során, hogy miként tudta egy nemzet befogadni az újat és megőrizni a régit, mindig újraépítve saját hiteles nemzeti önazonosságát. A globalizációról beszélve, vagy azzal fenyegetve, egy Európai Unióban, ahol minden nemzet keresi vagy védi a helyét, ezek a kérdések és meglátások igen gondolatébresztőek lehetnek. Eredeti cím: Les japonais et le sabre

Elérhetőség: 24 db raktáron
Szállítási díj: 1.490 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Házhozszállítással házhoz vagy GLS pontra

  • 30.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes szállítással
  • 100.000 Ft-ot meghaladó értékű rendelésed van? 5% kedvezmény a KENSHI shinaiok és teljes páncél és páncél részek kivételével az egyéb termékekre
  • Az árak bruttó árak és a szállítási díjat nem tartalmazzák
  • A deviza árfolyamok miatti árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Leírás

Leírás és Paraméterek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Szerző: Szakai Tosinobu
Megjelenés: 2014
Terjedelem: 184 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
 

A japán kendó története
 
Tosinobu Szakai, a szerző, így mutatja be a könyv keletkezését:
Amikor a Kendó Nippon szerkesztői részlegében dolgozó Andó Júicsiró – munkám iránti érdeklődéstől hajtva – felkereste kutatószobámat, élénk eszmecserét folytattunk arról, hogy a kendóról mint japán kultúráról nem csak Japánban, de az egész világon hiteles információkat kellene közölni. Több mint két év telt el azóta, hogy valós vállalkozásként is útjára indult ez a munka.
Különös módon éppen akkor történt, hogy egy újsütetű magyar  ismerősömtől nem kis meglepetésemre a következőket hallottam: „A japánok felelőssége, hogy megfeleljetek a külföldi gyakorlók elvárásainak, akik jobban meg szeretnék ismerni a kendót.” Kétségtelenül nagy iránymutatót, és egyfajta sorsszerűséget láttam ebben.
A könyv az élőbeszéd visszaadására törekszik, amely az egyetemi alap- és posztgraduális képzésben résztvevő diákjaimmal folytatott gyakorlás, valamint a nekik tartott előadások során hangzott el. 
Gazdag képmelléklettel bővített, igényes munka, amely párhuzamosan mutatja be a kendó mint kulturális kincs és a kendó mint sportág történetét.

  

 

 


 

 

2.500 Ft
27 db raktáron

Keresés